GruppeSite

GruppeSite

få en hjemmeside til gruppen

Eget domæne (Domain Mapping)

Når I opretter en hjemmeside på GruppeSite får I automatisk en adresse som hedder gruppe.gruppesite.dk

Hvis I har, eller køber, jeres eget domæne (eks. gruppe.dk), så kan I også få det til at pege på jeres hjemmeside. Man kan købe den ved nettonet.dk eller gratisdns.dk, det er et par af de billigste steder. Husk at købe uden webhotel, det er der ikke nogen grund til.

Dernæst er der tre trin:

1. Redigering af DNS
DNS er en slags telefonbog, der fortæller, hvilken server domænet ligger på. Derfor skal DNS’en sættes op, så den peger på GruppeSite serveren.

Hvis I selv vil styre DNS, kan I for eksempel bruge GratisDNS‘ løsning (og det er – som navnet siger – gratis). I har f.eks. brug for selv at styre DNS, hvis I har email-adresser på domænet.

2. DNS-indstillinger
Det kræver et vist kendskab til DNS-systemet, hvis man selv vil styre DNS’en, og den præcise fremgangsmåde afhænger af hvilket system, man bruger.

Der skal oprettes en A-record og en CNAME, som peger på GruppeSite serveren. Som vist på billedet herunder.

Ip adresse efter 1. december 2018: 217.61.236.51

DNS opsætning

Bemærk at nogle webhoteller tilbyder, at man kan “pege” domænet over på GruppeSite hjemmesiden. Det kan hedde “pegning”, “alias”, “forward” eller tilsvarende, men kan give problemer med søgemaskiner, bogmærker og kortbetaling.

3. Domain mapping
Nu kan du gå ind i WordPress og i menuen til venstre under “Værktøjer” -> “Domain Mapping”
Der skal du skrive dit domæne og tryk på “map domain” Hvis den går i fejl, så er det fordi at DNS serveren ikke er klar. Så skal du vente et par timer, før du prøver igen. Hvis du har flere domæner, så skal du bare gøre alle tre punkter flere gange, indtil du har oprettet dem alle.

Husk du er velkommen til at skrive til supporten, hvis du har brug for mere vejledning.